När en bild, teckning, akvarell, etsning eller litografi ska glasas och ramas får den inte ligga direkt mot glaset. En passepartout skyddar och framhäver bilden. Det första valet är att välja färg och bredd på passepartouten. Både passepartouten och bakstycket som bilden monteras på görs alltid i syrafri kartong för att skydda konstverket. Små upphängningar av syrafri klisterremsa fäster bilden. Om bilden eller kartongen innehåller syra, gulnar den med tiden. Gamla bilder blir som nya med en fräsch passepartout och en snygg ram som harmoniserar med motivet.
Många fina kombinationer kan göras. Här får bilden extra djup med en dubbel passepartout. Med en guldram lyfts bilden ännu ett snäpp. Vi har många snygga ramar av hög kvalitet att välja på. Olje- och akrylmålningar monteras vanligtvis med bara ram, ibland med dubbelram för att öka djupet.
Jag tar emot olje- och akrylmålningar målade på pannå eller på duk. Olja på duk kan också lämnas in för montering på spännram och sedan ramas. Vi ramar också både stora och små broderier. Mindre broderier har också ofta passepartouter och ramar. Bilder i olika storlekar och färger kan göras till en enhet med likadana passepartouter och ramar.